Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

АПИ: Не е вярно, че катастрофата на АМ "Люлин" е заради заледяване на пътя

21 декември 2015, 14:37 часа • 5854 прочитания

Категорично не отговаря на истината информацията, че причина за верижната катастрофа днес на автомагистрала "Люлин" е заледяване на пътя, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Тази сутрин, 21 декември, на магистрала 'Люлин" имаше тежка верижна катастрофа, при която се сблъскаха 5 автомобила. Беше съобщено, че причината вероятно е гъстата мъгла, а пътните настилки са били заледени.

В 4.00 часа сутринта пътната настилка е обработена с техническа сол, каквато се използва при поддържането на автомагистралните пътища, съобщиха обаче от АПИ. При автомагистралите е забранено използването на пясък.

При обхода си в 7.00 часа сутринта дежурният служител от Областно пътно управление – София не е констатирал заледявания по трасето. В района на инцидента - между Тунел 1 и пътен възел „Мало Бучино“, между 7:30 часа и 8 часа е имало гъста мъгла с видимост около 20 метра.

Констацията на „Пътна полиция“ е, че причина за катастрофата е шофиране с несъобразена скорост с метеорологичните условия.

През зимните месеци е необходимо шофьорите да карат внимателно, да спазват пътната сигнализация, въведените ограничения в скоростта и необходимата дистанция, предупреждават от АПИ.

За днес беше обявен жълт код за трайна мъгла в 21 области в страната.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес