Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

АЕЖ сезира прокуратурата за искане на Ивелин Михайлов "да се справи" с журналист

22 юли 2024, 14:36 часа • 2458 прочитания

Асоциацията на европейските журналисти – България (АЕЖ) внася сигнал в Главна прокуратура и Окръжна прокуратура Варна по разкритията, че изпълнителният директор на т.нар. "Историческия парк" Ивелин Михайлов е поръчвал на шеф на охранителна фирма "да се справи" с журналиста от вестник "Капитал" Йоан Запрянов.

В четвъртък миналата седмица полк. Стефан Калчев, собственик на охранителна фирма, свидетелства пред временната парламентарна комисия, че Ивелин Михайлов е искал от него да се справи с журналиста, който първи започна да разследва схемите около "Исторически парк" в село Неофит Рилски. Още: "Има ли незаконни действия в Исторически парк": Вяра Тодева с редица въпроси след заседанието на комисията

През годините Запрянов е бил обект на множество враждебни действия от хората зад "Историческия парк" негова снимка е била разлепяна из селото. Също така, както разкрива самият той, организацията около "Историческия парк" трупа различни видове оръжие и провежда военно обучение.

"Всичко това показва, че към свидетелствата на Калчев трябва да се подходи сериозно и прокуратурата е органът, който трябва да започне разследване за евентуално престъпление от общ характер", категорични са от АЕЖ.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес