Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Абитуриенти си наеха рейс за бала

16 май 2012, 16:11 часа • 23191 прочитания

Нова мода в абитуриентските балове тресе столицата. Да си наемеш автобус от градския транспорт е най-новият хит сред завършващите.

Тази нестанрадтна идея реализираха и възпитаниците на Италианския лицей в София. Те избраха на изпращането на випуска да ги откара автобусна линия номер 260.

Младежите договорили превоза десетина дни по-рано. Управителят на фирмата, която стопанисва автобусите - Митко Димитров сподели, че е приел да предостави возилото си от чисто емоционални подбуди. " Преди 2 години със същата молба идваха и други абитуриенти, но гимназията им беше вътрешноквартална и нямаше как автобусът да стигне до нея. Затова идеята пропадна" - разказва управителят. Така че подобно наемане е първо в историята на фирмата.

За щастие на завършващите такъв проблем не съществува пред Италианския лицей, тъй като той се намира точно на трасето на линия 260. Една от основните причини младежите да изберат точно този автобус е, че повечето от тях да използвали именно него, за да ходят да училище в продължение на 5 години.

Половин час преди тръгването учениците пристигнаха в гаража, за да украсят возилото с цветя и балони. Появата им на тържественото изпращане предизвика истински фурор. Облечени в официалните си рокли и костюми и натоварени в автобуса абитуриентите събраха погледите на останалите си съученици.

Освен оригинално, решението да се появиш на бала с рейс се оказва и доста изгодно. Плаща се по 2.60лв на киломерът. В този случай разстоянието не е повече от 20км в двете посоки, така че излиза най-много 60лв за целия клас. Пътуването на младежите започна от Руски паметник, продължи по бул. "България" и приключи в училището в "Горна баня".

Редактор: Боряна Кръстева

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес