Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

19 пожара бушуват на територията на страната

29 юли 2016, 11:01 часа • 348 прочитания

19 пожара бушуват в страната, засегнати са предимно в сухи треви и храсти, съобщи София комисар Тошко Бързилов, началник Оперативен център в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в предаването „Добър ден".

Овладян е големият пожар край Болярово, Ямболско в близост до българо-турската граница, като очакванията са до обяд да бъде напълно потушен, уточни Бързилов.

„Имаме включени 6 пожарни автомобила на териториални звена, два автомобила на Горското стопанство, два противопожарни автомобила на Министерството на отбраната“, обясни Бързилов. По думите му в борбата с огъня участват и 35 военнослужещи от Сухопътните войски.

„В действието е включена тежка верижна техника от „Пожарна безопасност и защита на населението“ тази сутрин за направа на просеки, чрез булдозер от Пловдив. Към настоящия момент пожарът е ограничен, прави се всичко възможно да бъде ликвидиран“, заяви комисар Бързилов. По думите му в момента се извършва гасене по периметъра и в самото огнище.

Напълно потушен е пожарът край Поморие, Бургаско, съобщи още комисар Бързилов. Той допълни, че на ден огнеборците се отзовават на над 200 сигнала за пожари през активния летен сезон, пише „Фокус“.

Стефани Вакарелийска
Стефани Вакарелийска Отговорен редактор
Новините днес