Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

1500 акта за нарушаване на обществения ред в ромския „Надежда” в Сливен

02 ноември 2018, 17:52 часа
Реклама

От началото на 2018 година до момента в Районното управление на полицията в Сливен са съставени 100 акта на лица, попречили на органите на реда да изпълняват функциите си.

За посегателство над полицейски служители са образувани 3 досъдебни производства.

За нарушаване на обществения ред в ромския квартал „Надежда” са съставени 1500 акта. 150 са актовете за нарушаване на нощната тишина. Иззети са 48 музикални уредби.

Статистиката бе оповестена на редовния месечен брифинг на Областната дирекция на МВР в Сливен.

Началникът на полицейското управление в Сливен гл. инспектор Димитър Кикьов посочи, че в квартал „Надежда” редовно се провеждат специализирани полицейски операции, с цел установяване на лица, занимаващи се с незаконна търговска дейност и разпространение на наркотици. Осъществя се регулярен контрол по спазване на Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен, както и върху превозните средства с животинска тяга.

„Все по-често получаваме сигнали от жители на самия квартал „Надежда”, които са обезпокоени от силна музика. Стремим се да решаваме проблемите и да не се стига до ескалиране на напрежението”, коментира директорът на областната дирекция на МВР старши комисар  Димитър Величков. „Трябва да има диалог и да се работи в посока на взаимно разбирателство. Конфронтацията е недопустима”, добави той. Но подчерта, че проявите на агресивно поведение спрямо представители на реда ще бъдат санкционирани безкомпромисно.

Като цяло в областната дирекция на МВР се отчита спад на регистрираните престъпления. По отношение на разкриваемостта дирекцията се нарежда на едно от челните места в страната с 60 % разкрити престъпления.

По инициатива на комисар Величков през месец ноември ще бъдат проведени срещи с кметовете на общини и малките населени места с цел координиране на съвместните действия срещу конвенционалната престъпност през зимния период.

Мариана Иванова
Мариана Иванова Отговорен редактор
Новините днес