Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Огнището на COVID-19 в Доспат се разраства

10 юни 2020, 09:27 часа
Реклама

От изследваните на 9-ти юни с PCR 104 лица, контактни на работещите в Цеха за детски играчки в Доспат, с положителен резултат за Covid-19 са 30 души, от които 10 са деца. Това съобщи д-р Мими Кубатева, директор на Регионалната здравна инспекция в Смолян, предаде кореспондентът на Actualno.com.

Всички са в добро състояние и ще бъдат поставени на 28-дневна домашна изолация, под наблюдение на личните лекари. Двама с диагноза пневмония са на лечение в МБАЛ-Смолян, където са им взети пробите за изследване.

Днес РЗИ-Смолян изпраща 57 нови проби за PCR, от контактни на работещите в цеха. Но 30-те случая не се броят към вчерашния ден, а ще бъдат отчетени за днешния и влизат в обявяването на дневната статистика утре сутринта.

Според Красимир Горов, председател на общинския кризисен щаб в Доспат, въведените със заповед на кмета мерки са насочени изцяло към ограничаване на социалните контакти.  Според него не се налага налага въвеждане на допълнителни ограничения.  

По думите на Горов хората са информирани какво се случва и са изключително дисциплинирани. Доста от тях са притеснени за здравето на близките си и затова спазват всички мерки.  

В Сърница случаите на коронавирус са 48, при 200 изследвани. Само една 57-годишна жена от Сърница е в болница, като състоянието и е стабилно. 140 души от родопския град са поставени под карантина. Общо по данни на НСИ там живеят 3488 души.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес