Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Убиецът на Симона я е следял месеци наред и я е тормозил във Facebook

09 ноември 2015, 08:41 часа • 12270 прочитания

"Считам, че случаят със Симона в Сливен не може да се причисли директно към престъпленията от ревност. Явно извършителят е с някаква психическа обремененост."

Това заяви криминалистът Ботьо Ботев пред Нова телевизия.

По думите на Ботев е много трудно в такива случаи да има превенция. Не всичко може да се предвиди по отношение на един човек, какво става с главата му, посочи специалистът.

Би трябвало първо проблемът да се отнесе до училищните власти – до детска педагогическа стая. Оттам трябва да се направи оценка и дали да се ангажира МВР, разказа Ботев, визирайки и факта, че убиецът Димитър е следял Симона месеци наред и я е тормозил във Facebook. Винаги този, който е предприемал действия, е с предимство. Много лесно се правят оценки след нещо случило се, коментира Ботев.

Междувременно днес е обявен ден на траур в община Сливен. Дните до сряда ще са неучебни за учебното заведение, където се случи трагедията. Днес около училището има засилено полицейско присъствие.

Психолози ще работят с децата, както и с родителите, за да бъде преодолян шокът от случилото се. 

 

Погребението на Симона ще бъде в обедните часове, когато се очаква постоянна мярка задържане под стража за 28-годишния Димитър.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес