Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сливенската полиция отвори врати за децата в чест на професионалния си празник

07 ноември 2018, 19:25 часа
Реклама

В навечерието на професионалния празник на полицията – 8 ноември, вратите на Областната дирекция на МВР и на Районното полицейско управление в Сливен бяха широко отворени за сливенските деца.

Директорът на ОДМВР ст. комисар Димитър Величков се срещна с доброволците от Детското полицейско управление. Малките полицаи му поднесоха плакет и поздравителен адрес по повод професионалния празник на българската полиция. И побързаха да се снимат в директорския стол.

Днес ученици от 12 сливенски училища надникнаха в някои от ключовите места в полицията и не пропуснаха да изпробват сирените на служебните автомобили. Най-атрактивно, както всяко година, се оказа запознанството със Специализираното тактическо звено за бързи действия. Възможността да видят отблизо оръжията, каските, белезниците и бронежилетките на батковците предизвика истинско оживление сред малчуганите.

Повече от три часа инспекторите от Детска педагогическа стая запознаване на сливенските деца с полицейската професия и се представиха като отлични домакини, отговаряйки на всички развълнувани въпроси.

С поднасяне на венци в памет на полицейски служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг пред паметника на Хаджи Димитър и тържествено събрание в Областната дирекция на МВР, сливенската полиция отбеляза своя професионален празник.

В навечерието на професионалния празник на българската полиция бяха връчени и призовете „Полицай на месеца“ за месеците юли, август, септември и октомври 2018 г. Носители на отличието за последните четири месеца станаха: младши експерт Цветан Вълев от участък „Петолъчка“ към РУ – Сливен, старши инспектор Диаманди Диамандиев – началник на група „Криминална полиция“ към РУ – Котел, мл. експерт Димо Петров –командир на отделение в участък кв. „Шести“ – Нова Загора и Илко Сикоров от „Криминална полиция“ към РУ – Твърдица.

Мариана Иванова
Мариана Иванова Отговорен редактор
Новините днес