Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдебно дело вероятно ще разкрие кой е мистериозният Банкси

05 октомври 2023, 17:31 часа
Реклама

Съдебно дело, което ще се гледа във Великобритания в следващите дни, най-вероятно ще разкрие истинското име на графити художника Банкси. Това съобщава изданиетo "Daily Mail", позовавайки се на свои източници.

Години наред Банкси е мистериозен творец, чиято идентичност така и не е потвърдена. Тази седмица обаче това може да се промени, тъй като предстои да се гледа дело, заведено от Андрю Галахър. Галахър също се занимава с графити и съди "Артиста, познат като Банкси" за обида и уронване на престижа. Адвокатите му са отказали да дадат повече информация, но е много вероятно изслушването в съда да разкри името на мистериозния творец.

Кой е Банкси?

Още: Графит на Банкси срещу домашното насилие в Англия бе "развален" само след часове (СНИМКИ)

През последните 30 години бе създаден дълъг списък с най-различни имена, за които се смята, че има вероятност да са на Банкси, като сред тях дори попадат тези на певеца от Massive Attack Робърт Дел Ная и члена на Gorillaz Джейми Хюлет. Едно от имената обаче се откроява - това на Робин Гънингам. Именно той е записан като първи обвиняем по делото.

Снимка: Getty Images

Робин Гънингам е роден в Бристол, където е роден и Банкси, и от известно време е в полезрението на медиите, които неуспешно се опитват да го свържат с графити знаменитостта. Причината мнозина да смятат, че именно Гънингам е Банкси е негова снимка, на която около него се виждат разпръснати спрейове. И Банкси, и родителите на Гънингам обаче категорично отричат да има връзка между двамата.

Още: Крадецът на творба на Банкси от Украйна може да лежи 12 години в затвора

Когато медиите започват да "душат" около Гънингам, той тотално се покрива от публичното внимание, каквото прави и съпругата му - Джой Милуард. Дали обаче скоро целият свят ще разбере кой е Банкси?

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес