Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Островът на 100-те гривни" стартира с напрегната битка за богатство (СНИМКИ)

17 септември 2024, 10:03 часа

Вчера, 16 септември, по bTV стартира най-новият екстремен риалити формат "Островът на 100-те гривни": Другата вселена. Хитовото предаване започна с летящ старт и силен съспенс и изпрати зрителите в свят с различни правила и непредвидими обрати. В първия епизод 30 атрактивни мъже и жени акостираха в приключението на Филипините с по един куфар и с целия си житейски багаж. Още в самото начало се създадоха три враждуващи лагера, в които всеки може да е и приятел, и враг, което веднага роди драматичното разделение на бедни и богати. Играчите се озоваха на Острова равни по богатство. Върху ръцете им щракнаха по три гривни, всяка на стойност 3 000 лева. Целта стана ясна - да съберат колкото могат повече гривни, да се придвижат към финала и да вземат максимален дял от наградния фонд от 300 000 лева.

Златната гривна

Златната гривна е с номер 100 и е на стойност 3000 лева, но този, който я притежава ще има специална власт - допълнително храна всеки ден, защита от игри, в които не иска да участва и супер силата да решава кой играч да бъде елиминиран и кой да е спасен. На всеки четвърти ден на острова ще има игра за нея и тя ще може да смени своя притежател. Първият "златногривен" е Дзами.

Снимка: Островът на 100-те гривни/Facebook

Още: Бисер Русимов след отпадането от "Игри на волята": Не успях да покажа на какво съм способен (СНИМКИ)

Важен елемент от играта

Дискът е елементът от играта на гривни, който изпълнява ролята на късмета и решава кой играч ще ръководи събитията в "Островът на 100-те гривни" за 24 часа. Всеки сектор отговаря на номер на гривна. При завъртане на диска, стрелката му ще посочи дадено число. Човекът, който притежава гривната с това число, поема контрола в играта. В първия епизод посочена бе Ванеса, която направи своя избор Ивайло, Шериф, Георги и Кирил да премерят сили в първия двубой.

Снимка: Островът на 100-те гривни/Facebook

"Бих желала Кирил да вземе играта, тъй като ако някой от четворната коалиция вземе гривните, може да бъдат в полза за нашия лагер", коментира Ванеса решението си.

Най-богатият

Победителят в първата "Игра на Богатите", със само няколко стотни преднина, стана Георги. Той се превърна в най-богатият човек на острова с общо 6 гривни по 3000 лева и няма да може да бъде предизвикван на игри.

Снимка: Островът на 100-те гривни/Facebook

Във втората игра, в която Кирил, Секулички и Шериф заложиха по една гривна от ръката си, победител стана Шериф с общо 4 гривни. 

Снимка: Островът на 100-те гривни/Facebook

Още: Колоритен старт на "Игри на волята" 6: Вижте новите племена и участниците (СНИМКИ)

Михаела Каръмова
Михаела Каръмова Отговорен редактор
Новините днес