Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кого обвини принц Хари за лошите отношения със семейството му

25 юли 2024, 14:05 часа

Принц Хари смята, че съдебните дела, които заведе срещу британската таблоидна преса, са основната причина за разпадането на отношенията му с кралското семейство, предаде Ройтерс. 

„Това със сигурност е основната причина“, казва по-малкият син на крал Чарлз Трети в новия документален филм Tabloids on Trial. 

ОЩЕ: Принц Хари получи спортна награда и предизвика голямо възмущение (ВИДЕО)

Понастоящем той съди медийната компания „Нюз груп нюзпейпърс“, собственост на Рупърт Мърдок, и издателя на „Дейли мейл“ в две отделни дела. Принц Хари ги обвинява, че журналисти и частни детективи са участвали в незаконни дейности и нахлуване в личния му живот.

Хари преди е наричал съдебните дела своя „мисия“. И двете медии отричат обвиненията и се борят срещу исковете, заведени от принца.

ОЩЕ: Експерт: Принц Хари ще се върне във Великобритания, но без жена си

„Вярвам, че една публична личност трябва да прави подобни неща в името на доброто, но аз имам и свои, лични причини. За мен мисията продължава, но тя предизвика... част от разрива“, каза той.

Хари обвинява британските медии за смъртта на майка си принцеса Даяна в автомобилна катастрофа през 1997 г., както и във враждебни и расистки нападки срещу американската му съпруга Меган, които са фактор за решението им да се откажат от кралските задължения и да се преместят в Калифорния през 2020 г.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес