Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Dr. Dre със своя звезда на Алеята на славата

20 март 2024, 14:50 часа

Легендата на хип-хопа Dr. Dre получи звезда на холивудската Алея на славата, съобщават световните агенции. Звездата на прочутия рапър, актьор, продуцент и носител на девет награди "Грами" е 2775-ата на прочутата алея в Холивуд. На церемонията по откриването ѝ присъстваха други величия на хип-хопа като Снуп Дог, 50 Cent и Еминем. Любопитен факт е, че звездата на Доктор Дре се намира в непосредствена близост до тази на дългогодишния му приятел Снуп Дог.

Снимка: Getty Images

Още: И Лени Кравиц получи звезда на Алеята на славата в Холивуд (СНИМКИ)

"Израствайки в Комптън, никога не съм си представял, че един ден ще бъда представен тук, сред някои от моите герои от детството", каза Доктор Дре в речта си. "Имах късмета да си изкарвам прехраната, правейки точно това, което обичам. По време на кариерата си имах привилегията да откривам и развивам нови таланти, както и да разширявам границите на хип-хопа както по отношение на съдържанието, така и на същността", продължи рапърът. "Ще бъда тук завинаги", каза 59-годишният Доктор Дре, завършвайки речта си.

"Приносът на Dr. Dre към музикалната индустрия е неоспорим. Той е оставил незаличима следа в популярната култура. Като продуцент, рапър и предприемач Dr. Dre непрекъснато разширява границите и поставя нови стандарти за съвършенство. С голяма гордост почитаме неговата невероятна кариера и изключително влияние, като му присъждаме звезда на Алеята на славата", каза по-рано продуцентката на церемониите Ана Мартинес.

Снимка: Getty Images

Кариерата на Dr. Dre

Суперпродуцентът прави пробива си като съосновател на основополагащата рап група N.W.A. През 1992 г. той издава дебютния си албум "The Chronic", който достига до третото място в класацията Billboard 200.

Dr. Dre напуска N.W.A. и започва да създава емблематични парчета за Death Row Records съвместно с рап легенди като Снуп Дог, 2Pac и много други. Сред заслугите му е и откриването на Еминем и 50 Cent, припомня БТА.

Само преди ден рапърът сам призна, че е оцелял след три инсулта.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес