Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

25 номинации за сериала "Шогун" за наградите "Еми"

18 юли 2024, 09:45 часа

Сериалът "Шогун" на FX води с 25 номинации за тазгодишните награди "Еми", съобщиха АП и Ройтерс. "Мечката" - също на FX, постави рекорд за комедиен сериал с общо 23 номинации. Дежурният ежегоден кандидат за "Еми" - "Само убийства в сградата" на HULU, който обаче рядко печели статуетка, тази година получи 21 номинации.

Кандидатите за телевизионните отличия тази година бяха представени от актьора Антъни Андерсън, познат като детектив Кевин Бърнард от "Закон и ред", и от актрисата Шерил Лий Ралф, звезда от комедийния сериал "Начално училище "Абът". Номинираните бяха обявени само шест месеца след последните награди "Еми", които бяха отложени заради миналогодишните стачки на холивудските сценаристи и актьори.

Още: "Stranger Things 5": Това ли ще е най-добрият сезон до момента? (ВИДЕО)

Всички номинирани

Снимка: Getty Images

За награда "Еми" за най-добър драматичен сериал са номинирани "Короната"; "Fallout"; "Позлатената епоха"; "The Morning Show"; "Мистър и мисис Смит"; "Шогун"; "Slow Horses" и "3 Body Problem".

В категорията за най-добър комедиен сериал се конкурират "Начално училище "Абът"; "Мечката"; "Успокой топката"; "Хитринки"; "Само убийства в сградата"; "Palm Royale"; "Reservation Dogs"; "Какво правим в сенките". 

Номинирани за отличие "Еми" за най-добър лимитиран сериал са: "Baby Reindeer"; "Фарго"; "Lessons in Chemistry"; "Ripley"; "Истински детектив: Тъмната страна". 

За най-добра актриса в драматичен сериал са номинирани Дженифър Анистън за "The Morning Show"; Кери Кун за "Позлатената епоха"; Мая Ърскин за "Мистър и мисис Смит"; Ана Савай за "Шогун"; Имелда Стонтън за "Короната" и Рийз Уидърспун за "The Morning Show".

Още: Как е истинското име на Торанага от романа "Шогун"?

Номинирани за отличието за най-добър актьор в драматичен сериал са Идрис Елба за "Hijack"; Доналд Глоувър за "Мистър и мисис Смит"; Уолтър Гогинс за "Fallout"; Гари Олдман за "Slow Horses"; Хироюки Санада за "Шогун"; Доминик Уест за "Короната". 

За награда "Еми" за най-добра актриса в комедиен сериал се съревновават Куинта Брансън за "Начално училище "Абът"; Айо Едебири "Мечката"; Селена Гомес за "Само убийства в сградата"; Мая Рудолф за "Loot"; Джийн Смарт за "Хитринки"; Кристен Уиг за "Palm Royale". 

За "Еми" в категорията за най-добър актьор в комедиен сериал си съперничат Мат Бери за "Какво правим в сенките"; Лари Дейвид за "Успокой топката"; Стив Мартин за "Само убийства в сградата"; Мартин Шорт за "Само убийства в сградата"; Джеръми Алън Уайт за "Мечката"; Д’Фараоу Ун-А-Тай за "Reservation Dogs".

За наградите "Еми"

Снимка: Getty Images

"Еми" са американски телевизионни награди. Те са най-престижните телевизионни отличия в света - еквивалент на "Оскар" за кино, "Грами" за музика и "Тони" за театър.

Победителите се избират от около 20 000 членове на американската Академия за телевизионни изкуства и науки. Церемонията за 76-ите награди "Еми" е планирано да се състои на 15 септември в Лос Анджелис, пише БТА.

Още: Топ 75 на най-значимите телевизионни моменти в САЩ

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес