Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Меметата оживяха": Нова невронна мрежа генерира реалистични видеоклипове (ВИДЕО)

14 юни 2024, 09:25 часа • 1711 прочитания

Нова невронна мрежа генерира видеоклипове въз основа на текстово описание. Тази новина в технологичния свят разпространяват софтуерните информационни канали. 

За какво става въпрос?

Luma Labs обяви Dream Machine, който може да генерира висококачествени и реалистични видеоклипове въз основа на текстови указания и изображения, пише технологичният сайт MSPowerUser.

Видео моделът на Dream Machine е изграден върху мултимодална трансформаторна архитектура и е използван директно върху видеоклипове. Luma Labs спомена, че Dream Machine може да генерира физически точни, последователни и изпълнени с екшън сцени. ОЩЕ: Мъск може да забрани устройствата на Apple в компаниите си

Продуктът е безплатен

За разлика от продуктите на конкурентите, невронната мрежа е достъпна за всички безплатно. Потребителите вече правят известни мемета да оживяват, пише по темата и белоруската опозиционна информационна агенция NEXTA в Twitter и споделя "оживелите мемета". 

Създателите

Luma AI е авангарден софтуер за изкуствен интелект, който позволява създаването на реалистични 3D изображения, видеоклипове и активи за игри с помощта на iPhone или чрез мрежата.

Luma AI е разработен от компанията LumaLabs, базирана в района на залива на Сан Франциско, Калифорния.

"Ние сме неофициална общност: ентусиасти и любители на този невероятен инструмент", пишат от компанията за себе си. ОЩЕ: Apple представи изкуствения интелект Apple Intelligence

Можете да пробвате мрежата ТУК. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес