Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първата премиера в Театър Artvent е комедията "Съвършени натрапници"

17 октомври 2024, 11:35 часа • 394 прочитания

Комедията "Съвършени натрапници" по текст на Жан-Пиер Мартинез ще бъде първата премиера в Театър Artvent този сезон. Театърът бе официално открит на 17 септември.

На 18 ноември публиката ще може да гледа за първи път Герасим Георгиев-Геро, Ива Тодорова, Надя Дердерян и Петър Калчев в една поредица от неочаквани обрати, уж невинни лъжи и комични ситуации под режисурата на Николай Гундеров.

Още: "И верният отговор е..." нова театрална премиера с Луиза Григорова-Макариев, Христо Пъдев и Боряна Братоева

За пиесата

Всичко започва с една покана за обща ваканция. Това, което следва, е серия от обяснения, извинения и усложнения. Постепенно всички герои се оказват оплетени в собствените си измислици, а всяка следваща лъжа затяга още по-здраво мрежата от абсурдни ситуации. Оказва се, че и най-добрите измислици изискват съвършено изпълнение.

"В "менюто" на всички герои има изненади, за които никой не е подготвен, а всяка нова ситуация добавя още по-остър вкус от предишната", пише в анотацията на пиесата режисьорът Николай Гундеров.

"Съвършени натрапници" е комедия, която показва колко далеч могат да стигнат хората в опитите си да манипулират ситуации и как всяка малка лъжа може да доведе до неподозирано огромни последици. И как понякога дори приятелите могат да станат "натрапници", които не можеш да избегнеш. Със заплетените взаимоотношения и остроумни диалози спектакълът обещава да подари на зрителите забавни моменти и много смях.

Още: Схема за милиони: Разпитват служители от Министерството на културата за "театралната афера"

Жан-Пиер Мартинез е автор на множество пиеси. Една от забележителните му черти е умението да балансира между комичното и сериозното, като често неговите герои попадат в абсурдни, но напълно възможни житейски ситуации. Творчеството му излъчва лекота, но същевременно съдържа дълбочина, която кара публиката не само да се смее, но и да се замисли.

След премиерата на "Съвършени натрапници" в Театър Artvent в София на 18 ноември предстоят и още дати: Бургас – 15 декември, Варна – 22 декември, Пловдив – 29 декември.

БИЛЕТИ ще откриете ТУК.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес