Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Палачинки с газирана вода – по-вкусни са от всякога

05 февруари 2022, 06:19 часа

Уикенд закуските са любими за цялото семейство. Това е онова време от седмицата, в което имаме възможността да се насладим по подобаващ начин на първото хранене за деня, заобиколени от хората, които най-много обичаме и ни карат да се усмихваме.

Сред предпочитаните закуски си остават палачинките. Те дори са успели да се превърнат в традиция за много семейства. Обикновено направата им не изисква кой знае какво време или пък умения.

Днес дори ще ви споделим една свръх икономична рецепта, която няма да ви задължава да прибягвате до магазина. Сигурни сме, че всички продукти са налични у дома, затова е време да стартираме с изумително вкусните палачинки.

3 рецепти за вкусни палачинки БЕЗ брашно

Ето и какви продукти е нужно да имате пред себе си:

• яйца - 2 бр.;

• газирана вода - 250 мл.;

• захар - 1 пакетче за кафе;

• сода за хляб - 1 к.л.;

• брашно.

Начин на приготвяне:

Най-напред се бъркат яйцата. Към тях се добавя газираната вода и отново се разбърква. След това се досипва брашното постепенно, така че да не се получават бучки. Предварително сме смесили сухите съставки. По желание може да ги пресеете, за да бъдат палачинките по-пухкави и въздушни.

Накрая трябва да се получи смес с гъстотата на боза. Палачинките се пекат както обикновено в тиган с малко масло, за да не залепват.

Гарнирайте ги по ваш вкус.

Да ви е сладко!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес