Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лесен малинов „Наполеон“ за мързеливи домакини

14 юли 2024, 14:46 часа

Всички знаят, че оригиналният „Наполеон“ се приготвя с маслено ронливо тесто. Днес обаче ще ви представим една по-мързелива вариация с помощта на бутер тесто. Ето как да приготвите лесен малинов „Наполеон“.

Необходими продукти:

200 гр замразено бутер тесто

Още: Жесток лимонов крем брюле с аромат на лято

За крема:

2 жълтъка

4 с.л. захар

2 с.л. брашно

Още: Плодова пица, с която ще впечатлите дори децата

1 ч.ч. сладкарска сметана

1 ванилия

За глазурата:

2 ч.ч. пудра захар

3 с.л. малинов конфитюр

Начин приготвяне:

Тестото се оставя да се размрази в хладилник, изважда се, разстила се и с остър нож се режат квадратни парчета. Поставят се в намаслена тава и се набождат на няколко места с вилица. Пекат се около 10 минути в силно загрята фурна около 220 градуса, докато тестото се надуе и се зачерви. Изваждат се и се оставят да изстинат.

Жълтъците се разбиват в купа със захарта и брашното за минута. Кипва се сметаната и се добавя към жълтъците. Сместа се сипва в тенджерка и се вари няколко минути, като се бърка с тел, докато се смеси. След това се добавя ванилията и се оставя да се охлади.

Всеки изпечен квадрат бутер тесто се разделя на три пласта. Основата се поставя върху решетка, намазва се с крем, покрива се с втори пласт, отново се намазва и се затваря с трети пласт.

Приготвя се глазурата, като в купа се пресява пудрата захар, добавя се конфитюрът и се разбърква с лъжица. Постепенно се налива 3 с.л. кипнала вода и се разбърква докато се получи гладка консистенция. С тази малинова глазура се поливат готовите десерти, след което се оставят да стегнат.

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес