Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Есенната разядка, готова за 10 минути – досущ като топеницата на баба

30 септември 2024, 14:27 часа

Ако ви се похапва нещо леко, вкусно, ароматно и успяващо да върне мили спомени у вас, то крайно време е да запретнете ръкави и да забъркате една безобразно вкусна есенна разядка.

Най-хубавото е, че с нея можете да гарнирате брускети, да я поднесете намазана върху филии обикновен хляб или да допълните сочна пържола, превръщайки разядката в гарнитура. Независимо как ще я поднесете и дали ще я похапнете в компанията на друго ястие, струва си да я опитате. Уникално вкусна е и категорично ще ви накара да се влюбите в нея. Най-хубавото е, че отнема едва 10 минути да я приготвите.

Как се приготвя най-вкусната есенна разядка?

Още: Не сте опитвали по-вкусна разядка с патладжан

Ето какви продукти са ви нужни за направата на разядката:

  • 400 г кисело мляко
  • 200 г извара
  • 200 г печени червени чушки
  • 4 скилидки чесън
  • 1/2 връзка копър
  • сол

Начин на приготвяне:

Тук е много важно да споменем, че чушките е добре да бъдат прясно изпечени или такива, които сами сте си изпекли и съхранявате в торбички за зимата. Не купувайте консервирани от магазина, защото вкусът и ароматът им по нищо не се доближават до домашните.

Още: Класическа рецепта за кьопоолу

Вземете купата на блендера и в нея поставете всички съставки от списъка, с изключение на копъра и солта. Те се добавят на финала, като е наистина важно преди това да опитате разядката, за да прецените какво количество сол да поръсите.

Разбъркайте старателно и я поднесете с домашно хлебче или друго по ваш вкус.

Добър апетит!

Не сте опитвали по-вкусна разядка с патладжан и чесън

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес