Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

2 са съставките, които правят пилешкото месо по-крехко от всякога

20 октомври 2022, 10:42 часа

Пилешкото месо се счита за едно от най-лесните за приготвяне. Истината е, че и то, както всеки друг продукт, си има своите тънкости и специфики, с които трябва да се съобразим.

Днес ще споделим с вас как можете да си приготвите уникално вкусно печено пиле. Получава се с хрупкава коричка и сочно месо.

Ето какви продукти трябва да имате пред себе си:

• пиле - 1.8 кг почистено;

• масло - 60 г;

• зехтин - около 4 с.л.;

• сол - 1 с.л. или на вкус;

• черен пипер - 1 с.л. или на вкус, прясно смлян;

• чесън - 2 скилидки или на спрей (5 - 6 впръсквания);

• бира - 100 - 120 мл.

Начин на приготвяне:

Най-напред започнете с почистването на пилето. Не забравяйте да премахнете всякакви мъхчета и перушини. За целта може да използвате кухненска горелка или да го направите директно върху газовия котлон. Бъдете бързи и сръчни и много внимавайте да не се изгорите.

Ето какво слагат в ресторантите на панираните крилца, за да са толкова вкусни

Следващата стъпка е натриване на пилето със зехтин, сол и пипер. Намажете го старателно и в коремчето. Сложете го в средно голяма тавичка, покрийте го с фолио и го оставете да се пече за час и половина на 150 градуса.

След това извадете тавата от фурната, премахнете фолиото и намажете пилето с парченца масло. Полейте го с бирата и го върнете обратно във фурната. Увеличете градусите на 200 – 220.

Периодично отваряйте фурната и мажете пилето с масло и пръскайте с чеснов спрей. Идея си нямате каква вкусотия се получава накрая. Маслото и бирата са двете съставки, благодарение на които пилешкото месо е неустоимо вкусно и сочно, а коричката няма равна на себе си.

Накрая може да поднесете пилето с печени картофки, преси зеленчуци или друго по ваш избор.

Добър апетит!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес