Европа през крив Макрон

1936
Европа през крив Макрон
Снимка: iStock/Guliver

Дъртият континент си избра нов парламент, а ние като по-умни си избрахме и ново Народно събрание, като обогатихме биоразнообразието с халюциногенната партия Величие.

Друга европейска интрига са следизборните ротации по върха на евроинституциите - за тия ротации има сблъсък между председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и шпицен кандидатката на ЕНП за председател на ЕК Урсула фон дер Лайен. На мен тези двама европейци са ми абсолютно еднакви и не ги различавам, затова и не мога да подкрепя линията на единия или на другия.

В Европарламента не успяхме да класираме хора на Величие, но все пак се отсрамихме с няколко други копейки, които ще влачат хомота и ще пъшкат под брюкселското иго следващите 4 години, засипвани безмилостно от камари отвратителни парични знаци.

Още: 10 атракции в бъдещ Исторически парк, посветен на наши дни

Борци срещу еврото с отвращение ще попълват сметките си с презряната европейска валута. Валута, която ограничава суверенитета и независимостта, но пък има чудесна покупателна способност и сигурност на спестяванията.

Това че Европейският съюз се пълни с такива индивиди, хем е леко перверзно, хем и забавно донякъде - евроскептицизмът е чудесен трамплин към европейските институции. Но като попаднат в Брюксел, всички евроскептици и евродушмани бързо-бързо се преобразяват, стават нещо като култивирани печурки с дъх на брюкселско зеле.

Пустите копейки стават на печурки!

Който е захлебил веднъж в европейските институции, волно или неволно почва да се приспособява, за нула време овладява до съвършенство мистичния евроговор и търси всякакви начини да остане в орбитата на тия административни органи. Там парите са толкова лесни, че мързеливите и страхливите даже не си правят труда да завъртят някоя корупционна или агентурна схема.

Още: Зелен чорап броди из Европа

Разните видове копейки, които се търкалят из Европарламента, като изкарат един мандат, пак са си копейки, но не в пълния смисъл на думата. Вече са еврокопейки, което е различно.

Други като Андрей Слабаков просто си изкарват един добре платен 4-годишен европейски курорт, прибират си чувалчето с парите и си гледат своята работа, без да си дават зор да изправят или закривяват европейските кривици.

Европейските институции принципно произвеждат голямо количество спам и безсмислие. Слушайки евроговор, на порядъчните хора им се повреждат я бъбреците, я вестибуларният апарат. Аз лично след 15-минутна реч на Урсула фон дер Мишел. получавам остри пристъпи на ишиас, аутизъм и дископатия. Това компрометира европейската идея поне колкото вредните копейкини наративи.

Но пък има и нещо полезно в това - да събираш копейки от улиците на Европа и да ги преобразяваш в култивирани печурки.

Още: Роберт Фицо в премеждие

Колкото и да култивираш от копейките печурки обаче, както е казал Карл Маркс, количественото натрупване на копейки води до качествени изменения на Дъртия континент. Нашествието на копейките няма как да не промени Европа - колкото и да се култивират и рекултивират.

Френският президент Еманюел Макрон в страната си загуби тежко на евроизборите, поради което разпусна Националното събрание (долната камара на парламента) и обяви предсрочни парламентарни избори (в два тура на 30 юни и 7 юли).

Любопитна политическа рима - Възраждане губи влияние едновременно в Париж и Варненска област.

Губещата влияние партия на френския президент се нарича Ренесанс (Възраждане) - техни душмани са популистите от Националния фронт на Марин Льо Пен. Тая Льо Пенка дълги години минаваше за пръв приятел на Путин, ала последните месеци нещо го критикува за войната в Украйна. Обаче с тия мимикриращи копейки човек никога не знае. То и нашето Величие последно обяви, че било за оставане в ЕС и НАТО! (Маленкий кораблик ми плува в оченцето.)

Още: Алея на падналите

Нашият варненски Ренесанс на Костя Копейкин пък загуби парче от електоралната баница заради Величието на ТикТок полковника, фантазьор и мистичен путинист - Николай Кралимарков.

И макар че Величието ни не стигна до ЕП, видимо в цяла Европа, има надигане на национал-популисти, за сметка на Зелените, които навсякъде са в застой и упадък.

Така вместо към прословутата Зелена сделка, Европа уверено крачи към Кафява сделка с вековната злоба на роба.

Носете си новите ризи, европейчета!

 

Автор: Г-н Балев, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

10 оставки, които още чакаме

Роенето ги размножава

10 атракции в бъдещ Исторически парк, посветен на наши дни

Зелен чорап броди из Европа

Роберт Фицо в премеждие

Алея на падналите

Колонката на Кирил & Методий: Слово по случай Деня на буквите

10 начина да продадем гласа си

10 предизборни проекта, които да трогнат българите и да им обещаят благоденствие

Диалектика на пияния трезвеник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

10 оставки, които още чакаме
10 оставки, които още чакаме

Обстановката е динамична, отговорностите се множат и ограничават като клетъчна митоза, а оставките хвърчат хаотично като пеперуди, помирисали...