10 оставки, които още чакаме

4439
10 оставки, които още чакаме
Снимка: БГНЕС

Обстановката е динамична, отговорностите се множат и ограничават като клетъчна митоза, а оставките хвърчат хаотично като пеперуди, помирисали сочен летен чорап. Но някои оставки са по̀ оставки от другите и нашата експедиция цели да издири най-желаните и нужни оставки, за да сме здрави като цивилизация или поне къшей от нея.

Ето предложения:

***

1. Оставка на оставката на Корнелия Нинова. Нейната оставка все е една такава недооставеста. Несполучлива оставка с епизодични прояви, която все не може да си свърши работата. И с какво е виновна Корнелия Нинова, че става така? Оставката ѝ е виновна.

2. Оставка на Кирил и Асен. Дуото започна ударно от служебния кабинет на Радев, стигна до ниво партия, но оттам инерцията я закърши. Може би е време за ротация и да станат Асен и Кирил. Като бой банда, търсеща свежест преди солова кариера.

3. Оставка на Янка Такева. Едно помагало за правопис по Threads вдигна резултатите на матурите повече, отколкото десетки учителски семинари и нищонеправене. Е, тази оставка е в сферата на фантастиката и още 200 години няма да се случи.

4. Оставка на треньора на ЦСКА. Вече почти три седмици няма победа. Какво като няма мачове? Оправданията са като зърната, всеки си има по едно.

5. Оставка на столичните трамваи. Много тръгнаха да си излизат от релсите и да си ги отстъпват на амбициозни BМW-та. Това ако не е бягане от отговорност…

6. Всички ученици и зрелостници с под 4 на изпитите и матурите. Трябва от малки да се научат да подават оставки, че като порастат, вече са безнадежден случай и ще трябва да разширим приема в Парламента, за да имат някаква реализация.

7. Борислав Боби Сарафов. Да изпълняваш длъжността месец, три, пет, ама той ще се бетонира повече от Кошлуков. Не е прилично, нищо, че сме свикнали да минава номерът в безчет подобни ситуации. Шегичка, нека си стои, че без него правосъдната система ще я завладеят лошите!

8. Оставка на външния служебен министър. Само за да се закучи служебният премиер да не я приеме. Да погледаме няколко дни сеир, преди да осъмнем с експертен кабинет на националното спасение. А ако случайно се юрнем на нови избори, външният министър да поиска оставката на премиера и да имаме вражда и обвинения в измяна на националните интереси.

9. Румен Радев. Очевидно е визионер с управленска мощ, но с окастрените правомощия на сегашната си длъжност само може да се гмурка и да дава интервю. Ако сдаде поста си и оглави партията "Гълъб на мира", може да спечели мнозинство на следващите избори и да спре кемтрейлса, с който ни поразяват, и да почнем да гледаме по-трезво на нещата като народ.

10. Оставка на народа. Може би пък в него е грешката и трябва да отстъпи и да даде мястото си на по-млад, свеж и необременен народ.

 

Автор: Самуил Петканов, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Роенето ги размножава

Европа през крив Макрон

10 атракции в бъдещ Исторически парк, посветен на наши дни

Зелен чорап броди из Европа

Роберт Фицо в премеждие

Алея на падналите

Колонката на Кирил & Методий: Слово по случай Деня на буквите

10 начина да продадем гласа си

10 предизборни проекта, които да трогнат българите и да им обещаят благоденствие

Диалектика на пияния трезвеник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

10 оставки, които още чакаме
10 оставки, които още чакаме

Обстановката е динамична, отговорностите се множат и ограничават като клетъчна митоза, а оставките хвърчат хаотично като пеперуди, помирисали...