Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Знакова среща: Главният мюфтия разговаря с ДПС-Доган (СНИМКИ)

14 август 2024, 16:03 часа • 2379 прочитания

Представители на групата на ДПС-Доган, начело със съпредседателят на партията Джевдет Чакъров, се срещнаха с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи.

За това съобщиха от ДПС пресцентър в страницата си във фейсбук. Видно от снимките на срещите са присъствали още зам.-председателят на ДПС и председател на АЛДЕ Илхан Кючюк и зам.-председателят на ДПС и народен представител Джейхан Ибрямов, както и депутати.

Още: "Търсят се едни пет човека в ДПС": Яница Петкова за изхода от войната Доган-Пеевски (ВИДЕО)

Срещата определено е знакова на фона на продължаващото напрежение в политическото ръководство и сред електората на ДПС. Неофициално спекулации в публичното пространство сочат, че партията няма да се яви единна на изборите, а с отделните си течения и съответно с две отделни листи. Подобен тип срещи се определят като знакови и с посланика на Република Турция у нас.

Припомняме, че служебният министър-председател Димитър Главчев също се срещна с главният мюфтия Мустафа Хаджи през май. "България е пример за толерантност и сътрудничество между различни културни общности", е било споделеното мнение на срещата.

Още: Безлов: Румен Гайтански е с Ахмед Доган. Заемът от ББР не беше тема, а сега се ускори

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес