Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ваня Григорова: Откраднаха ни София, да си върнем България

28 май 2024, 14:27 часа
Реклама

Откраднаха ни София, да си върнем България. Този призив Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България" отправи от Благоевград по време на среща с граждани. Тя беше представена от водача на местната листа на коалицията Албина Анева - известен юрист и общински съветник - като стожер в защитата правата на гражданите. В местната листа на коалицията присъстват авторитетни юристи, социални работници, учени, лекари, медицински сестри и преподаватели.

"Когато се озова в парламента едната част от Сглобката си изкара мандата със закани да "изчегърта" другата. След това "изчегъртващите" и "изчегъртваните" се прегърнаха, за да "изчегъртат" дружно и напълно безпринципно президента и да изтърбушат Конституцията. Е, изтърбушиха Конституцията и разграждането на държавата продължава", заяви Ваня Григорова.

В потвърждение на думите си тя даде пример с БДЖ. "В момента на тезгяха са държавните железници, каза тя. - Вече тече процедура за обществен пътнически превозвач. Тоест, предстои да съсипят и БДЖ, защото няма никаква гаранция, че "БДЖ - пътнически превози" ще спечели процедурата. Като нищо железницата може да се окаже в частни ръце".

Лидерът на Коалиция "Солидарна България" добави, че в същото време по Националния план за възстановяване и устойчивост са предвидени десетки милиони за закупуване на превозен състав - локомотиви и вагони. "Ако "БДЖ - пътнически превози" бъде отдадено на частна фирма, този нов превозен състав ще отиде в новия превозвач, независимо че за него ще бъде заплатено с обществени средства, обясни тя. - Другото предприятие, което е източвано през годините и е изправено пред същата съдба, е "Български пощи" ЕАД".

Затова Ваня Григорова призова благоевградчани, а и всички граждани в страната да не бъдат апатични и на 9 юни да упражнят правото си на глас. "Докога ще мълчим и ще наблюдаваме отстрани всичките тези процеси, попита тя. - Това са процеси на разпад. Дайте ни инструментите, за да ги спрем, да защитим вашите интереси. Доверете ни се и ние ще работим за вас".

Преди срещата с граждани в Благоевград, Ваня Григорова разговаря със земеделски производители от Петричко и със социални работници от Сандански.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес