Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Това няма да приключи": Биршен Ибрямова вярва, че освен съпруга й, ще има още репресирани

04 октомври 2024, 10:30 часа • 389 прочитания

"Знам, че с това няма да се приключи. До края на изборите има още 20 дни", коментира в интервю за БНР съпругата Джейхан Ибрямов – Биршен, която твърди, че от 4 месеца хората на Доган са подложени на репресии и се пита кой ще е следващият. 

Припомняме, че Джейхан Ибрямов бе задържан за 72 часа под стража, след като снеха имунитета му. От становището, с което председателят на парламента Рая Назарян разрешава свалянето на имунитета му, става ясно, че му е повдигнато обвинение за търговия с влияние и има описан конкретен случай за получаване на 100 хил. белязани лева.

Снощи съпругата му обяви гладна стачка. 

Продължава гладната си стачка

"Ще продължа моята гладна стачка до освобождаването на съпруга ми. Ще го правя до тогава, докато ми стигат физическите сили", каза Биршен Ибрямова. Тя е прекарала нощта пред сградата на бившия Партиен дом заедно с няколко души от младежката организация на ДПС и заяви, че се чувства подкрепена.

"Не искам среща с хората на властта. Това, което имам да им кажа, го казвам чрез вас, докато все още мога", посочи тя и изказа мнението си, че в най-скоро време на журналистите ще им бъде забранено да разговарят с нея. ОЩЕ: Далият подкуп на Ибрямов го е направил докато е бил в ареста или би трябвало?

"Моят съпруг не е престъпник"

Биршен смята, че твърденията на прокуратурата за Джейхан Ибрямов не са верни.

По думите ѝ твърденията за взети пари не са доказани по никакъв начин. Тя няма обяснение и за твърденията за влияние на съпруга ѝ в Министерството на отбраната. Тя е изненадана защо са взели два нейни тефтера, при положение, че те са нейни, а не на съпруга й.

"От 4 месеца сме подложени на репресии и обществеността отказва да ни чуе, обяви Ибрямова. 

Сигналът, че нещо нередно се случва в партията, било нейното уволнение. "За мен нямаше обяснение, защото аз съм секретарка на г-н Доган от 2001 г.", отбеляза също съпругата на Джейхан Ибрямов. Тя добави още, че с Делян Пеевски е била в професионални отношения преди уволнението ѝ. ОЩЕ: Жената на Джейхан Ибрямов обяви гладна стачка, докато го освободят (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес