Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Терзиев след клетвата си: Няма мърдане, тук сме четири години заедно (СНИМКИ и ВИДЕО)

13 ноември 2023, 11:17 часа
Реклама

"Независимо от нашите политически различия, трябва да бъдем мъдри в търсенето на дългосрочни решения. Трябва да търсим онова, което е по-дълго от един мандат и което ни обединява - мечтата ни да имаме уреден, сигурен, проспериращ европейски град, на възможностите и на смелите мечти".

Това обяви във своето слово по време на първото тържествено заседание на Столичния общински съвет избраният за кмет на София Васил Терзиев.

"Изключително съм развълнуван от този ден, може би ми и личи. До вчера бяхме политически опоненти в търсенето на най-правилните обещания към столичани. След като всички се заклехме, вече всички сме от една страна - от страната на София", разказа Терзиев. Той подчерта, че за да може да бъде кмет на всички софиянци, трябва да може да работи със всеки един от съветниците, "независимо, че ще имаме поводи за семейни драми".

Още: Васил Терзиев и новият Столичен общински съвет встъпиха в длъжност (СНИМКИ и ВИДЕО)

"Вратата на кметовете трябва да бъде отворена с цел да променим нагласата на хората, които са загубили вяра в институциите. Няма мърдане, тук сме четири години заедно. Вярвам, че всички тук сме мъдри и ще можем гордо след четири години да вървим по улиците с усмивка и да бъдем доволни от това, което сме свършили", разказа още Терзиев.

 

Иначе по време на тържественото първо заседание на Столичния общински съвет новият кмет на Столична община Васил Терзиев, заедно с всички 24 районни кметове и 61 общински съветници положиха клетва и дадоха началото на мандат 2023 - 2027 г. на управлението на местната власт в столицата.

Още: Председателят на общинския съвет като председателя на Народното събрание - крайъгълен камък за новите общинари

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес