Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сидеров: Възраждане ни копират - все едно да изсвириш Моцарт и да кажеш "аз го измислих" (ВИДЕО)

14 декември 2022, 11:31 часа
Реклама

"Възраждане" ни копират - все едно да изсвириш Моцарт и да кажеш аз го измислих. Те копират много от политиките ни." Това каза Волен Сидеров в кулоарите на Народното събрание пред репортер на Actualno.com.

Сидеров споделя, че ако политическа партия "Атака" сега бе в парламента, то би подкрепила кабинета Габровски, но с условия. Лидерът на националистическата партия смята, че “играта напук” на "Продължаваме промяната", БСП и "Възраждане" е излишна и е необходимо да подкрепят и те кабинета, но като се подпише договор, където да се изяснят условията.

ОЩЕ: НА ЖИВО: Кабинетът "Габровски" влезе в парламента

Така партиите, които сега са против кабинета Габровски, "всяка седмица по три пъти" ще трябва да контролират какво са направили досега, заявява още Сидеров.

"Борисов е в по-слаба позиция, дайте подкрепа когато поставяш условия има по-силна позиция.", допълва още той.

Сидеров дава пример с това как през 2017 г. "Обединените патриоти" са подкрепили Борисов и ГЕРБ в третия му мандат, но контролният коалиционен съвет не е работил и това е причината лидерът на "Атака" да напусне парламента.

ОЩЕ: Пеевски се появи в Народното събрание, за да подкрепи ГЕРБ

Волен Сидеров сподели още, че "Атака" е определила до голяма степен посоката на мислене на много българи. За него избори през февруари или март са вредни, защото освен ниската избирателна активност, то и лошите металургични условия ще повлияят за това хората да не идат до урните.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес