Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Сбирка на отцепници": Пеевски с първи коментар за изключването си от ДПС

27 август 2024, 20:29 часа • 4317 прочитания

Видях, че е имало сбирка на отцепници от ДПС, които са изключени от парламентарната група, а след като се опитаха да откраднат марката ДПС загубиха и партийното си качество. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски по повод на сбирката в Росенец.

Още: Пеевски издигна своя номинация за еврокомисар

„Това противоуставно действие показва хора, които живеят в паралелния свят на приказките от сараите. Тези хора трябва да разберат едно - това е европейска България и в нея всичко се случва по закон“, заяви Пеевски.

Още: Махнаха Доган от борда на "ТЕЦ Варна"

Припомняме, че ДПС на Доган съобщи, че е провело заседание на ЦОБ, на което е взето решение за изключването на Пеевски и неговите поддръжници. Според съобщението на заседание на Централното оперативно бюро - тясното ръководство, е било взето решение за изключване от партията на осем души. Това са председателя Делян Пеевски, зам.-председателите Искра Михайлова и Йордан Цонев и членовете на ЦОБ Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Ертен Анисова, Станислав Анастасов, Радослав Ревански и Халил Летифов. Така те автоматично губят и ръководните си постове.

Още: Разломът в ДПС - двата лагера и ролята на Анкара: Говори журналистът Мехмед Юмер (ВИДЕО)

Решено е било още партийният печат да бъде анулиран, а десетима областни председатели да бъдат отстранени. Това са областните лидери на Варна, Велико Търново, Добрич, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Стара Загора, Хасково и Търговище. Появиха се обаче информации, че на заседанието не е имало кворум. По устав са необходими 16+1 присъстващи от общо 24 членове.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес