Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Росен Желязков: Време е политическият егоизъм да бъде преодолян

20 септември 2024, 21:44 часа • 458 прочитания

Време е политическият егоизъм да бъде преодолян. Това заяви в предаването “Панорама” на БНТ Росен Желязков от ГЕРБ.

"България не е на пауза, а на бързи обороти - за три години отиваме на седми избори. В 51-вото Народно събрание трябва да дадем на пауза, за да може държавата да не върви в посока на неуправляемост", посочи той.

"По думите му "инерционно системите работят криво-ляво, но големиянт разговор е за тяхната устойчивост - здравеопазване, социална система, те имат нужда от стабилност, защото в противен случай общественото неудовлетворение расте", подчерта Желязков.

"Която и да е политическа сила с 1/4 от представителността в Народното събрание е обречена или на правителство на малцинството или на коалиционни формати", каза още бившият председател на Народното събрание.

"Сега сме в режим на дежавю - кой е виновен. Това са теми, които ще бележат отново предизборната кампания. Не виждам белези кампанията да е позитивна", прогнозира Росен Желязков.

На въпрос за отношеунието на ГЕРБ към Делян Пеевски Желязков отговори: "Пеевски е на политическия терен, той е легитимиран участник в политическия живот. Отношението към него става с легитимни политически способи - или сме заедно или не сме. Нашето поведение беше, че ние с ДПС няма да влизаме в коалиция. Всичките ни очаквания са били в коалиционно споразумение да бъдем с колеги, с които имаме една и съща ценностна ориентация но за съжаление, заради лични аспекти не успяваме да го направим. Ако искахме да сме с него, щяхме да имаме коалиция".

 

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес