Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радев: Единственият ми ангажимент към Маринов е за неговото освобождаване

17 септември 2018, 12:33 часа
Реклама

Единственият ми ангажимент към Младен Маринов е за неговото освобождаване. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, цитиран от "Фокус".

"След всички проблеми и провали в МВР премиерът преценява дали това е най-лесният избор за министър. Негово е решението, негова е отговорността", коментира Радев.

Гласуването на оставките на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, министъра на транспорта Ивайло Московски и на министъра на регионалното развитие Николай Нанков, подадени заради катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души, отпадна от дневния ред на парламента в четвъртък. Причината беше, че в деловодството на Народното събрание не беше внесен указ на президента Румен Радев, с който освобождава Младен Маринов от поста главен секретар на МВР. Промените в кабинета трябва да се гласуват в пакет.

В момента има заседание на Коалиционния съвет при премиера Бойко Борисов. На него трябва да се обсъди кой ще бъде номиниран за министър на транспорта, след като Александър Манолев се отказа, а преди това Ивайло Московски подаде оставка след катастрофата в Своге.

Освен лидерите на ГЕРБ и "Обединени патриоти" - Волен Сидеров ("Атака"), Красимир Каракачанов (ВМРО) и Валери Симеонов (НФСБ), в съвета участват финансовият министър Владислав Горанов и лидерът на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес