Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Преговори не се правят с рекет и заплахи": Осман Октай с прогноза какво ще направи Бойко Борисов

25 юни 2024, 13:54 часа

"Борисов се опитва да покаже своята ангажираност и тревожност, че ако не реализира мандата си, държавата отива на зле - това се опита да ни каже. Само че преговори за управление не се правят с рекет и заплахи. Затова ох-ка и тюх-ка пред президента, само и само да не се отиде на нови избори и утре ще бъде обречен да направи да направи това правителство с Пеевски, след което ще плати много викока лична цена."

Реклама

Това коментира в предаването "Алтернативата" политическият анализатор Осман Октай. По думите му големият политик и държавник събира различните мнения на една маса и намира събирателна програма, докато на този фон "Борисов събори предишната власт - както и да се оправдава, той и Пеевски ни закараха на избори".

Още: Кабинетът Борисов-Пеевски. Предложението, на което няма да може да се откаже

"Единственият шанс да реализира управление на страната е с първия мандат. Сега Борисов търси как да оправдае свое управление с Пеевски. От своя страна, самият той пък вече е в много различна ситуация сега - назначен е за лидер на формация, която стана втора политическа сила и има претенции, че без него не може да се решават задачите пред държавата. Оттук насетне не излиза сметката на самия Бойко Борисов", обясни Октай.

Той коментира още, че могат да възникнат немалко зависимости в различни партии, благодарение на които може и кабинет на малцинството на ГЕРБ и ДПС да намери подкрепа в пленарна зала. Октай обаче оказа да посочи откъде могад да се появят тези зависимости.

"В политиката няма неизпълними условия. Голяма е верятността рекета на Слави Трифонов за третия мандат да приключи и той да бъде принуден да подкрепи правителство на Борисов и Пеевски с първия мандат", обясни още той.

Още: Осман Октай заговори за разделяне на ПП и ДБ и обвини Пеевски за появата на "Величие"

"С агресивното си поведение и отвращавайки избирателите, Пеевски на тепсия ще поднесе България за един нов проект на Радев. Много структури и служби работят сериозно вече", коментира още той. 

Брендо

По повод завръщането на "кокаиновия бос" Евелин Банев - Брендо, политическият анализатор каза:

"Изненадваща е появата на Брендо пред вратата на Софийския затвор - това е поредната пародия на нашата разградена държава, след като най-търсеният човек от Интерпол се подигра с нашата система. Всички в системата са изненадани", подчерта Октай и припомни, че същите хора пак така бяха изненадани, когато единият от братята Галеви почина в дома си в България.

Според Октай с появата си Брендо търси алиби за определено бъдещо "раздаване на правосъдие на улицата".

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес