Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП-ДБ искат парламентът да изслуша и избере еврокомисар (ВИДЕО)

27 август 2024, 13:02 часа • 548 прочитания

ПП-ДБ искат парламентът да изслуша и избере следващия български европейски комисар. Това стана ясно от думите на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков по време на брифинг в парламента. 

Идеята

"Всички знаем, че има политическа криза. Всички знаем, че служебният кабинет няма такъв мандат да предложи еврокомисар следващите пет години", каза Петков. Според него идеята е изборът на еврокомисар да не стане поредното политическо боричкане.

За целта те са внесли предложение за промяна на правилника на Народното събрание, за да може това да се случи, а днес ще напишат писмо до министър-председателя и до председателя на парламента.

Ще имат ли номинация?

На въпрос дали ПП-ДБ имат номинация, Петков отговори положително, но отказа да я представи. Съпредседателят на ПП-ДБ отчете, че за формацията му е по-важен процесът, който да даде легитимация. ОЩЕ: ГЕРБ ще предложи Екатерина Захариева за еврокомисар (ВИДЕО)

Ще бъдат ли заедно ПП и ДБ на изборите?

Съпредседателят на коалицията коментира и дали "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще се явят заедно на изборите. "Мога да кажа само едно изречение - "Съединението прави силата", каза Петков. ОЩЕ: Според БСП показателно за кабинета ще бъде как ще излъчи еврокомисар

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес