Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пак скандал за комисиите в парламента, опозицията напусна залата

13 юли 2023, 11:00 часа • 4165 прочитания

Партиите в Народното събрание отново се скараха за ръководствата на комисиите, а парламентарните групи на "Възраждане", БСП и "Има такъв народ" обявиха, че няма да предлагат председатели и заместник-председатели и напуснаха пленарната зала.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова обвини мнозинството в задкулисие в разпределението на титулярите и очерта новото управляващо мнозинство - ГЕРБ, "Продължаваме промяната - Демократична България" и ДПС.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов предложи да бъде свикан председателски съвет, на който да се реши по какъв начин опозицията да получи достойно представяне в комисиите. Предложението му обаче не бе прието. Още: Петков: Комисиите трябва да са на ГЕРБ, защото кабинетът е наш (ВИДЕО)

Отговорът на ДПС

На думите на опозицията, че ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС са "новото управляващо мнозинство" Йордан Цонев от движението отговори, че "България в тази геополитическа обстановка има нужда от здраво правителство".

От думите му се разбра, че ДПС подкрепя правителството и мнозинството в тази му част, в която имаме ориентацията, която гражданите избраха.

"Очертаха се проруските партии, очерта се и мнозинството, от което имаме нужда", заяви Цонев. 

Гроздан Караджов от ИТН отговори, като заяви, че те са "евроатлантически ориентирана формация, която иска запазване на членството на България в ЕС и увеличаване на ролята ни в НАТО".

"Новото управляващо мнозниство има два смокинови листа. Първият е евроатлантизмът. Вторият е конституционното мнозинство. За какво ви е това мнозинство за нещо, което ние още не сме виждали", попита Караджов.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес