Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Осман Октай намеква за арест на знаков кмет

31 май 2024, 08:59 часа
Реклама

Ще арестуват ли кмета на Пазарджик Петър Куленски? Този въпрос задава Осман Октай, след като в последните дни в страната се провеждат редица акции по линия превенция на купуването на гласове.

Реклама

ОЩЕ: Прикрива ли кметът на Пазарджик семейство Върбакови за дълг от 1 млн. евро?

„Акциите на МВР са шумни и се афишират, но зад тях стоят прокрадването на интереси. И един такъв интерес е в Пазарджик, където кмет е Петър Куленски (ПП-ДБ). Готви се акция срещу него. Службите са активирани, а на прицел не е само Куленски. Провеждат се много акции за вербуване на хора, но те са насочени към различни кметове“, обясни Осман Октай пред Fakti.bg.

ОЩЕ: Акция срещу купуването на гласове в сливенския кв. "Надежда"

„Вече минаха през варненския квартал „Максуда“, където задържаха 45 души. Акцията е извършена след постъпили сигнали на територията на няколко общини, сред които Провадия и Бяла. Но това е параван. Задействани са хора от кримиконтигента, а акциите имат ясна цел – да се дискредитират и „възпрат“ хора, които не са от ГЕРБ и ДПС. Пазарджик дълги години бе вилает на ДПС, а сега не е. Това не се харесва на хора в ДПС. Нали помните, че преди години в Пазарджик загина секретарката на кмета. Така че акциите са добре планирани от МВР“, коментира още Осман Октай.

На фона на тези думи на Октай до редица медии беше изпратен сигнал, че Куленски лансирал пловдивска фирма за доставки в пазарджишки детски градини по схеми "Училищен плод" и схема "Училищно мляко" към Държавен фонд "Земеделие". Твърдението в сигнала е, че кметът "убедил" директорите на детски градини в Пазарджик да не подписват документите за доставки по гореспоменатите схеми с настоящия доставчик – местна фирма от Пазарджик. Сигналът е анонимен и има оплаквания как Куленски не искал да се срещне с представител на местната компания, която била с 11-годишен опит в сферата.

Политически знаци

Припомняме, че Петър Куленски от ПП-ДБ успя да победи несменяемия досега Тодор Попов в Пазарджик. Силният резултат на Куленски се оказа изненада за мнозина, след като на първия тур Попов получи почти 40% от гласовете в града. На балотажа обаче кандидатът на ПП-ДБ взе 54% от вота, с което спечели кметския пост.

Тодор Попов се яви на последните местни избори като независим кандидат, но през годините е демонстрирал близки отношения с  ГЕРБ и ДПС.

ОЩЕ: Антикорупционната комисия ще се занимава с имуществото на кмета на Пазарджик*

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес