Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Независимите" обществени медии: Петър Волгин може да се върне на работа в БНР

06 юни 2024, 11:33 часа • 5683 прочитания

Кандидатът за евродепутат от проруската партия "Възраждане" Петър Волгин не е напуснал работното си място в Българското национално радио (БНР).

Оказва се, че ако не бъде избран, водещият по обществената медия може да се върне и евентуално пак да води предаване без да напуска работа, а ако бъде избран, то изглежда пак може да се завърне - след 5 години.

Дни преди да приеме офертата на партията на Костадин Костадинов да се включи в листата ѝ за евродепутати, Волгин излезе в отпуск - от 8 април до 9 юни, но той може да бъде удължен.

"Подозирам, че ако бъде избран за евродепутат, вероятно ще си пусне отпуск за периода на мандата, но това вече е спекулация, ще видим какво ще се случи на самите избори", каза пред "Свободна Европа" генералният директор на БНР Милен Митев.

От думите му се разбира, че на практика Волгин може да се върне на работното си място и след изборите на 9 юни, и след изтичане на евентуалния му мандат в европарламента. "Не би трябвало да може да води предаване, защото фактът, че участва в тези избори, показва очевидна политическа обвързаност", каза Митев.

"Ако иска да се върне, това ще бъде предмет на конкретна преценка - ще искам становище и от колективни органи в радиото. Няма как кандидат за депутат да бъде водещ", добави той.

Решението обаче дали да запази работното си място при заемане на мандатна длъжност засега изглежда, че остава в ръцете на Волгин.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес