Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Надежда Йорданова каза докога ще продължи коалицията ПП-ДБ

04 септември 2024, 07:57 часа • 1030 прочитания

Да, България ще се яви на изборите на 27 октомври в коалицията ПП-ДБ. Това решение бе взето в дълъг дебат и отразява виждането в Да, България, че на седмите предсрочни парламентарни избори демократичната общност има нужда да мобилизира усилията и да се даде ясен отговор на политическата криза. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Надежда Йорданова пред БНТ.

Още: "Да, България" остава в коалицията ПП-ДБ поне до изборите

Тя добави, че политическите формации в ПП-ДБ са различни, но са обединени в едно - общата цел, че моделът на завладяната държава трябва да бъде прекратен. Докато гледаме в една посока за силна и обединена България в Европа и НАТО ние ще сме заедно като партньори, категорична бе тя. 

ПП-ДБ ще търси широко мнозинство

По думите ѝ има непреодолими пречки и препятствия в политическия диалог. Това как се формира политическото представителство от страна на партиите и как се предлагат кандидатите за народни представители е важен политически разговор, каза Надежда Йорданова. 

"Ние трябва да поставим във фокус решаване на политическата криза на седмите поред предсрочни избори", подчерта Надежда Йорданова. 

ПП-ДБ ще търси широко парламентарно мнозинство, което да подкрепи правителство, да има силни реформи, които от една страна да освободят институциите, да прекратят модела на завладяната държавата и уязвимите да се чувстват подкрепени.  ПП-ДБ са готови да говорят с всяка една партия, готова да подкрепи такава програма. 

Тя изтъкна още, че случващото се в ДПС е реална заплаха за изборния процес в България. 

Още: ПП и ДСБ са отказали предложението на "Да, България" за редене на листите в коалицията

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес