Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На Царевец се стигна до сблъсък между жандармерия и демонстранти срещу ГЕРБ

10 май 2013, 18:44 часа
Реклама

След словесни стълкновения между полиция и привърженици на коалиция "Горда България" пред един от затворените подстъпи към Царевец, Велико Търново, където в 19:00 часа ще се проведе заключителния митинг на изборната кампания на ГЕРБ, се стигна до сблъсък между демонстранти и полиция, предаде БГНЕС.

При сблъсъка част от огражденията бяха съборени от хората. Всичко това стана на кръстовището на ул. "Иван Вазов" и ул. "Читалищна". Намеси се жандармерия, която изблъска членовете на агитката, след размяна на остри реплики и едва не се стигна до бой. Почти всички подстъпи към площад "Цар Иван Асен II" са затворени за превозни средства и граждани.

"Може ли като български граждани да отидем до Царевец, кой забранява", питаха ядосаните привърженици на "Горда България". Живеем в свободна държава. Всеки има право да изяви своето мнение и политическа позиция. Тези хора унищожиха всичко, до което се докоснаха, унищожиха България и българския народ, заяви пред БГНЕС водачът на листата за Велико Търново на "Горда България" Станислав Недков – Стъки. До него стоеше бившият депутат Павел Чернев. Ситуацията бе овладяна от жандармеристите и симпатизантите на коалицията с плакати и лозунги, на които бяха изобразени Борисов и Цветанов в затворнически униформи зад решетки, тръгнаха по друг път към Царевец, а жандармеристите навлязоха в охраняваната зона зад кордона.

Около 20 души от охраната на кръстовището, на което стана сблъсъкът, към 18:30 часа започнаха да пропускат граждани.

Говорителят на ГЕРБ Севдалина Арсова обаче заяви, че информацията на БГНЕС е грешна и не е имало сблъсък. Изявлението беше направено пред Агенция "Фокус".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес