Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мартин Димитров: Борисов играе ролята на умряла лисица, не познава нито Пеевски, нито Доган

12 септември 2024, 21:24 часа • 2474 прочитания

Решението за излизане от ситуацията в политиката е да се намери равноотдалечена гражданска фигура. Това каза депутатът от „Продължаваме Промяната–Демократична България" Мартин Димитров пред NOVA NEWS.

Още: Мартин Димитров: Чудя се на акъла на Главчев да назначи трима областни управители от ДПС

„Имаше джентълменско споразумение и то беше в основата на последното редовно правителство и ГЕРБ-СДС го нарушиха по безобразен начин. Нашият премиер тогава си подаде оставката, както беше планирано, трябваше да има премиер, посочен от ГЕРБ-СДС, но те тогава свалиха правителството. Точно те да говорят за джентълменско споразумение звучи нелепо", заяви Димитров.

Още: Асен Василев: Ако няма независим премиер, няма да участваме в управление

По думите му важен момент от решението за излизане от политическата криза след вота е ГЕРБ-СДС да се определят по отношение на „модела Пеевски". „В момента са се изпокрили, Борисов играе ролята на умряла лисица. Не познава нито Пеевски, нито Доган. Това му е обществената позиция. Докато не се определи за разграждането на „модела на Пеевски", няма какво да говорим. А иначе в голямата картина решението, което може да бъде намерено при тези тежки отношения, ние виждаме да се потърси равноотдалечена гражданска фигура. Не сме говорили за конкретни хора", заяви Димитров.

Още: Моделът "Пеевски" е минало: Депутат от ПП-ДБ не иска да възстановява България с подпалвачи и бракониери

Според него в България има много сериозни хора, които не са обвързани с политика, но големият въпрос е дали биха приели. „Повечето от тях имат своята работа в частния сектор. Големият проблем е как да ги убедим да се откажат от хубавата си работа и да поемат един труден и тежък ангажимент". „Това са седмите по ред избори, но всъщност са най-важните, защото ако сега не успеем да спрем процеси, които започнаха, ще се върне България много години назад. Ако не спрем избора на нов главен прокурор, който е планиран за 16 януари, то ще бъде Гешев 2 с този Висш съдебен съвет", посочи Димитров.

Още: "Никога не сме били по-близо": ПП-ДБ прогнозира въвеждане на еврото от 1 юли 2025 г. (ВИДЕО)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес