Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кънев: Военната ни сигурност е в НАТО, глупостите на Симеонов нямат значение (ВИДЕО)

20 юли 2016, 09:22 часа • 3047 прочитания

Нашата военна сигурност е в НАТО. Ясно е, че глупостите на Симеонов за ракети по границата ни с Турция няма смисъл да се обсъждат. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев, коментирайки предложенията на съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

"България е несъпоставима по военна сила с Турция и Русия. Българското правителство по тези въпроси е крайно кекаво. Имаме двама министри, които се опитват да затвърдят сигурността ни в НАТО и един премиер, който подрива техните действия", коментира още Кънев.

Той отбеляза, че заради случващото се в южната ни съседка има колебания дали на територията ѝ могат да се проведат български избори.

„Държавата трябва да вземе решение, отговорно да преценим безопасно ли е да правим избори там“, заяви Кънев. Той допълни още, че работата на българските служби е нищо да не им се случва на родните партии заради режима в Турция или Русия.

„Ердоган два пъти поиска абсолютна власт и получи отрицателни резултати. Демокрацията му отказа пълната власт. Опитът да бъде свален с преврат, по всяка вероятно обаче ще му я даде“, коментира Радан Кънев ситуацията в Турция.

"Синият" лидер обаче не смята, че метежът е инсценировка. По думите му съседната ни държава сякаш се превръща в недемократичен и труден съсед и съюзник в НАТО. Според Кънев в момента там се разграждат основите на републиката.

По думите му блокът трябва да излъчи кандидат за президент, който да бие левият кандидат и той да не стигне втори тур, "защото БСП е политически представител на олигархията".

В отговор на въпрос, Кънев каза, че не е важно кой е неговият фаворит, като той би подкрепил издигнатият, стига да има нужните качества. Според него спряганите към момента имена - Георги Ганев, Гроздан Караджов и Трайчо Трайков, отговарят на профила.

Радан Кънев не скри, че по-доброто решение би било ГЕРБ и Реформаторите да издигнат кандидат, който да спечели още на първия тур, но от ГЕРБ на два пъти грубо са отхвърлили подадената ръка за преговори то темата. Лидерът на ДСБ смята, че не е важно дали Реформаторският блок ще има общ кандидат за президент. " Хубавата новина е, че има такова желание, значи има и шанс", допълни той.

Кънев изрази мнение, че България има нужда от президент, който да гарантира, че страната е силен член на НАТО и ЕС. "Не лоялен или тих, а силен, защото България например има своите интереси от Брекзит и те хич не съвпадат с тези на Юнкер", поясни Кънев.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес