Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Конкретен пример за бруталност на Пеевски: Бившият кмет на Кърджали го посочи

11 юли 2024, 08:31 часа • 5584 прочитания

"Силните лидери приемат реалността и винаги могат да направят крачка назад. Но както се казва, късно е либе за китка" - така бившият кмет на Кърджали Хасан Азис показа накъде духа вятъра в ДПС - въпросът е достатъчно силно ли.

"Решенията в нашата партия не се вземат на база емоции или искания на един-двама обидени членове", подчерта Азис пред bTV, уточнявайки, че Ахмед Доган дал достатъчно време на сегашното оперативно ръководство на ДПС да се съобрази – т.е. двамата председатели на ДПС (Делян Пеевски и Джевджет Чакъров) да работят заедно що се отнася до политиката на ДПС. "Първо лице, единствено число не е на почит в нашата партия", продължи бившият кмет на Кърджали по адрес на Пеевски, който на забележка, че в ДПС говорят чак след като Доган каже, отвърна как почетният председател призовал колективните органи на Движението да решат за Пеевски.

Още: "Никой не може да спре Новото начало в ДПС": Пеевски няма да подава оставка

Примери за бруталност

"Аз няма да изключвам повече народни представители" - тази реплика на Делян Пеевски Азис посочи като "бруталност", за което се говори в снощното писмо на Доган. Азис обаче не пожела да говори за други примери, специално що се отнася до сплашване и то с държавни органи, за което Доган също пише в писмото си: Развръзка: Доган поиска оставките на Пеевски и близкото му обкръжение, видя опит за преврат

На директен въпрос има ли Делян Пеевски влияние в прокуратурата и МВР, Хасан Азис не отговори пряко.

Ахмед Доган е първи сред председателите на ДПС – като почетен председател, а не първият в исторически аспект. Той може да свиква събрания на всички колективни органи на партията. Това заяви Хасан Азис, дългогодишен кмет на Кърджали, винаги кандидат на ДПС за това място. На последните местни избори обаче Азис не беше издигнат като кандидат за кмет на Кърджали – по темата Азис не коментира защо Доган еднолично го отстрани, а само му благодари, че имал 20 години "уникалния шанс" да представлява Кърджали и че оценката за работата му била висока: Хасан Азис с първи коментар защо Доган няма да го издигне за кмет Кърджали (СНИМКИ)

Въпреки това Азис показа с поведението си, че подкрепя Ахмед Доган. И обясни, че Доган не уволнява никого, а призовава за действия на колективните органи на ДПС.

Азис каза следното - да, сега ДПС има най-много депутати, но това е колективно усилие, като посочи, че с новото ръководство ДПС имало само малко над 18 000 гласа повече на изборите.

Още: "Доган стана "Протестна мрежа" и "Честита Коледа": Социалните мрежи с прогноза за оставката на Пеевски от ДПС

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес