Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой и как ще регистрира БСП за изборите и кой ще реди листите: Говори Драгомир Стойнев

03 септември 2024, 07:59 часа • 629 прочитания

В продължение на няколко избора БСП получава все по-слаби резултати. Всички дадохме нашето доверие на Атанас Зафиров да е временен председател. Ако нямаше жалба, той щеше да е вписан като председател и да регистрира БСП за изборите. БСП ще се регистрира. Въпросът е дали ще се плюем един друг. Това каза Драгомир Стойнев в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: "Милионерите и олигархията се върнаха в БСП": Нинова обяви изключването си за незаконно

Той беше категоричен, че промяната в БСП е неизбежна и тя включва обединение. „Ако някой иска да саботира този процес, то ще бъде изключен. БСП е една“, каза той.

Попитан как и кой ще реди листите, Стойнев каза, че ще се редят структурите, а след това ще бъдат одобрени от Националния съвет. „Няма как да се регистрират листи, без да бъдат одобрени от Националния съвет“, обясни той.

Стойнев отрече твърдението на Корнелия Нинова, че вече са ясни някой от водачите на листи в страната. „Няма никакви имена за водачи на листи. Това са спекулации“, каза той.

ОЩЕ: Атанас Зафиров: Във вторник подписваме коалиционното споразумение между 20 политически субекта

На въпрос готови ли са за сделка с изключените, Стойнев каза, че се преминават леви ценности и със сделки няма как да се печели доверието на гражданите. „Тази война никой на „Позитано“ не я иска“.

„Съжалявам, че се стигна до там да бъдат изключени от партията“, каза той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес