Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирилов обясни какво е under-recording и защо са нужни промени в Закона за авторското право

27 март 2019, 14:33 часа
Реклама

Промените в Закона за авторското право и сродните му права дават по-модерна опция за справяне с недопустимите практики и изкривяването на пазара.

Реклама

Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Правна комисия Данаил Кирилов по време на дебатите по Закона за авторското право и сродните му права.

Кирилов отбеляза, че законопрокетът идва, за да реши проблемът с авторските и сродните права по отношение на разпространение на радио и телевизионни програми и отношенията между всички участници по веригата - продуценти, автори, разпространители на тази радио и телевизионна програма и т.н.

По думите му проблемът е в това, че не може да се установи точният брой на потребителите на съответна радио и телевизионна програма.

„Затова се твърди, че в този сектор има много сива икономика, че много от разпространителите на програми не обявяват действителния брой на абонатите си. Така възниква терминът ъндъррекординг“, допълни още Кирилов.

Според него е възможно да се търсят по-модерни правни решения. „В този момент Министерство на културата, Министерски съвет ни дава първата опция да вървим към по-модерни способи за решаване на този казус“, каза още Кирилов.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес