Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изтича срокът за съставяне на кабинета „Грънчарова“

16 август 2024, 06:20 часа • 872 прочитания

Три дни, от които един-единствен работен, преди крайния срок, в който трябва да е готово новото служебно правителство. Посочената за служебен премиер Горица Грънчарова продължава своеобразния си кастинг за бъдещи служебни министри.

За да може изборите да се проведат на 20 октомври, то новият служебен кабинет трябва да положи клетва пред Народното събрание най-късно на 20 август.

19 министри трябва да намери до 19 август Горица Грънчарова.

ОЩЕ: Вътрешният министър обяви, че не е получавал покана да остане на поста

Кои министри остават?

Вече стана ясно, че финансовият министър Людмила Петкова ще запази поста си, като в разговора ѝ с Кожарева са обсъдили да остане и вицепремиер. Служебният земеделски министър Георги Тахов също остава на поста си.

Постовете си запазват и служебният енергиен министър Владимир Малинов, както и този на икономиката Петко Николов. 

Досега министрите, които са приели и вероятно ще запазят постовете си в новия служебен кабинет са на отбраната, транспорта, културата и правосъдието - Атанас Запрянов, Георги Гвоздейков, Найден Тодоров и Мария Павлова. Съгласни са да останат министри и Галин Цоков на образованието и Галя Кондева на здравеопазването. Иван Кондов пък най-вероятно ще поеме поста служебен министър на външните работи, досега той се заемаше от Димитър Главчев.

ОЩЕ: Кои министри на Главчев остават в кабинета "Грънчарова"?

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов не е получил покана да остане на поста си и в кабинета на Грънчарова.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес