Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Ивелин Михайлов е със семпъл ум": Или "Величие" се разпада, или Николай Марков си отива

04 юли 2024, 09:27 часа
Реклама

"Днес е ден на изпитание, предстои ми да взема тежки решения. Има и такива дни в човешкия живот. Вярвам, че има Бог и той гледа във всяко човешко сърце. Нека днес погледне всичко и внимателно в моето. И да реши. Той да реши, не грешниците, като всички нас да решават. И да съдят. Понякога всичко приключва за миг! Малко хора го осъзнават".

Това написа в профила си в социалните мрежи формалният лидер на най-малката парламентарна сила "Величие" Николай Марков.

След взаимните нападки и заплахи между двете силни фигури в най-малката формация в НС, се очаква изхода от кризата да дойде днес и част от основните фигури да бъдат изключени или да се разцепи окончателно формацията.

Още: Сериалът продължава: Николай Марков се отказва от "Величие"

Преди началото на днешния пленарен ден пък отново Марков пред сградата на Народното събрание заяви, че ситуацията е много сложна заради "моя грешка, която допуснах - Ивелин Михайлов". Вътре в самите кулоари той допълни и каза, че Михайлов е "човек със семпъл ум и постокомунистически възгледи". И допълни: "Това, което искат - да гласуваме с “Възраждане”, аз не го разбирам. В качеството си на какъв Ивелин Михайлов иска да уволнява депутати?", попита риторично той.

Думите на Марков дойдоха след изказване на другия основен играч във формацията Ивелин Михайлов. Снощи идеологът на "Величие" заяви на среща в Разград, че Николай Марков и Виктория Василева трябва да бъдат изключени от организацията на партия "Величие". Михайлов обясни, че парламентарната група ще направи опит да изключи от редиците си двамата, като за целта той предложи още да бъде пусната петиция. "Когато председателят на партията извършва саботажни действия, цялото звено следва заповедите му. И сега утре или го махаме командира, или разпадаме групата, за да може да извършваме някаква дейност", изтъкна той.

Още: Михайлов: Предлагаха ни министерски кресла срещу подкрепа на кабинет на ГЕРБ и ДПС (ВИДЕО)

По думите му, ако не успеят в начинанието, то групата ще се разпусне и депутатите й ще останат независими.

Припомняме, че общата численост на групата на "Величие" в парламента е 13 депутати, а вчера по време на гласуването на проектокабинета на Росен Желязков общо 12 гласа от формацията гласуваха "против".

Още: Ивелин Михайлов: Полк. Марков ме заплаши, че ще ме смаже и унищожи

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес