Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ИТН ще води битка да има кабинет с третия мандат: Говори Станислав Балабанов

05 юли 2024, 07:56 часа
Реклама

"Има такъв народ" са готови да се явят на нови предсрочни парламентарни избори. Политическият елит, ако може да го наречем елит се е качил на лодка без гребла и там, където се е запътил, ще потъне. Това заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов пред БНТ. 

Още: Балабанов: Свидетели сме на поредния политически фарс в държавата

Той посочи, че 50-ото Народно събрание е започнало с Игра на тронове. Политическата формация, която победи на изборите с 11%, но кой и с какво победи Бойко Борисов, запита Балабанов. 

Целите пред ИТН

Той подчерта, че ако третият мандат стигне до ИТН, има готовност да води битка за правителство. ИТН са готови да водят разговор с всички политически партии в парламента и не изключват никого. ИТН ще изпратят покани към всички политически формации. Формацията на Слави Трифонов ще опише ясни и конкретни политики в своята програма за управление, ако получат третия мандат затова какво ще стане с Еврозоната, Шенген, ТЕЦ-овете, какво ще стане с младите семейства, които трябва да бъдат насърчавани, какво ще стане с мигрантската криза и какво ще стане с позицията на България за Северна Македония. 

"Ако стигне до нас мандата, първо ще коментираме политиките и след това личностите", уточни Балабанов. Изходът за ИТН е експертен кабинет от хора, които наистина разбират от работата си. В правителството не трябва да има ярки политически фигури, настоя Балабанов.

Според него не трябва да има коалиционно споразумение и да стоят подписите под един или друг документ, но редицата политики трябва да бъдат фиксирани със срокове за изпълнение.  

Станислав Балабанов не е очаквал ситуацията и разцеплението в ДПС. 

Още: Станислав Балабанов: ИТН няма да седне в скута на Борисов и Пеевски

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес