Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гуцанов: Кожарева не е свързана с БСП (ВИДЕО)

09 август 2024, 10:58 часа • 688 прочитания

Горица Грънчарова - Кожарева не е свързана с БСП. Това стана ясно от думите на председателя на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов пред медиите в парламента във връзка с избора на нов служебен премиер и във връзка с думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че тя е била от квотата на социалистите. 

"Г-н Борисов се е объркал, че е свързана с БСП, тъй като 2015 г. направихме една бърза справка, тя е избрана с гласовете на ГЕРБ, Реформаторският блок и патриотичната формация тогава и е било предложение на "Патритоичният фронт", уточни Гуцанов. 

Той отрече БСП да са търсени за служебни министри.

"След като президентът е преценил, че тя може да изпълнява функциите служебен министър-председател, смятаме, че тя ще сформира нужния кабинет", посочи Гуцанов.

По думите му обаче в момента сме свидетели на всички тези неразбории, заради необмислената промяна на Конституцията. 

Очакванията към новия служебен премиер

Председателят на групата на БСП в парламента коментира и какви са очакванията на социалистите от новата служебан власт. "За нас е важно да бъдат честни и почтени изборите, защото основната функция на служебният кабинет е именно тази", коментира Гуцанов. Той обърна внимание и на друго важно нещо, а именно, че до 30 август трябва да бъде посочен и българският еврокомисар. ОЩЕ: Кирил Петков: Изборът на вътрешен министър ще покаже дали кабинетът е на Пеевски

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес