Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Глеб Мишин кандидатства за българско гражданство, разкри заместник-министър

28 февруари 2024, 16:20 часа
Реклама

Глеб Мишин кандидатства за българско гражданство, разкри заместник-министърът на правосъдието Георги Николов пред временната комисия по темата. Документите му са върнати тази седмица от Съвета по гражданство, тъй като той е дал фалшиви документи.

Дейността на Глеб Мишин

Заместник-министърът заяви, че е разбрал, че Мишин се занимава с  посредническа дейност и отбеляза, че почти ежедневно въпросното лице е предвождало определени групи от хора, които очевидно подпомагало със снабдяването на документи. Той отбеляза, че фалшивите документи са ползвани за българско гражданство не въз основа на родители, а на произход. ОЩЕ: Комисия "Глеб Мишин": НС проверява имало ли е схема за даване на българско гражданство

Вероятно е давано гражданство на хора с фалшиви документи

"Със сигурност може би е имало изпуснати фалшиви преписки, със сигурност има лица, които са придобили българско гражданство въз основа на подобни документи. Стараем се да отнемаме гражданство на лица, които са ползвали неистински документи", каза Николов. Според него обаче колегите му в Съвета по българско гражданство са се научили да разпознават кои документи имат интервенция. ОЩЕ: Атанасов намекна, че президентът е свързан със схемата за българските паспорти (ВИДЕО)

Не е само Глеб Мишин

Заместник-министърът уточни, че неистински или преправени документи влизат в документацията и на други лица, които не ползват посредничеството на Мишин. 

"Не се касае само е единствено за Глеб Мишин. Извадили сме преписки, които са подавани от него в качеството му на подаден адрес за кореспонденция. Там се забелязва някаква форма на повтаряемост, но има и други посредници", смята заместник-министърът. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес