Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Георгиев: Продължавам да питам лидерите на ПП-ДБ знаят ли какви ги върши Борис Бонев?

15 ноември 2023, 21:20 часа

„Слава Богу, че не е започвало управлението на БСП в София, макар че виждаме, че има такава опасност от последните дни, след като на коляно Борис Бонев от името на ПП-ДБ и Спаси София търси подкрепа и от БСП, и от „Възраждане“. Така бившият председател на СОС и настоящ общински съветник от ГЕРБ Георги Георгиев коментира думите на Борислав Гуцанов, че времето на управлението на ГЕРБ е приключило.

Реклама

"Тежка политическа амнезия"

„Аз продължавам да питам лидерите на ПП-ДБ знаят ли какви ги върши Борис Бонев? Знаят ли, че се договаря с Ваня Григорова, за която преди няколко дни Кирил Петков твърдеше, че е екстремист, че Евразия чука на вратата на София и че това е диктатура, ако десните избиратели подкрепят Ваня Григорова. Сега, 10 дни по-късно, има някаква тежка политическа амнезия. Проблемът дори не е политически, той е човешки. Как допреди изборите говориш едно, а след изборите забравяш всичко, което си казал и търсиш подкрепа от хората, срещу които си говорил с ярко отрицание. Пак питам: Знае ли Кирил Петков за това и защо 24 часа по-късно все още не отговаря“, попита Георги Георгиев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Още: Хекимян със заявка: Опозиция до дупка в София, виждаме нова сглобка

„Твърде много се говори за избор на председател на СОС. Той ръководи заседанията. Важното е не е кой ще е председателят, а какво ще е мнозинството в Столичния общински съвет“, припомни той. „Ние досега сме управлявали и за разлика от колегите знаем, че София не е учебна кола. Те превърнаха общинския съвет в понеделник в един голям учебен автобус, в който най-големият клас – на ПП и ДБ от 23 ученици, не знае какво да прави и не може дори да избере кой да е шофьорът. Проблемът е по-сериозен и е на база ценности. Ще работят ли заедно с „Възраждане”. Трябва да е ясно кой ще управлява София. С плаващи мнозинства не може. Преди четири години ние бяхме в сходна ситуация. Тогава нямахме пълно мнозинство, но все пак осигурихме стабилно мнозинство. Когато разчиташ на плаващо мнозинство, не можеш да приемеш важни решения. Демокрацията изисква усилия. Не може като детска игра да се приема управлението на най-големия град в България“, заяви бившият председател на СОС.

"Ние сме домоуправителят на София"

„Управлението на града е нещо много конкретно. Ние сме домоуправителят на София. Не можем да боравим с хипотези и общи приказки“, заяви още Георгиев. Според него Васил Терзиев е обещал на Борис Бонев да го направи председател на общинския съвет и сега опитва да си изпълни обещанието. „Преференциите, които е събрал Борис Бонев, са за 23 съветници. Очевидно софиянци не искат ПП, ДБ и Спаси София да управяват сами“, каза още той.

Още: Георгиев: Не подкрепяме идеите на ПП-ДБ за плаващи мнозинства в СОС

„Ние бяхме обект на заплахи. Кълняха се по няклоко пъти на ден в кампанията, че няма да има коалиция в София, че няма да работят за нищо на света с ГЕРБ в София. Търсенето на подкрепа от „Възраждане” и Ваня Григорова е необяснима политическа полигамия. Те трябва да обяснят на 1,5 милиона софиянци кога са били искрени – тогава или сега“, каза още Георгиев.

„Васил Терзиев мълчи оглушително"

„Правото налага, първият, на когото не му стигат силите, да потърси подкрепа да не си играят на ощипани госпожици, да не обикалят като диверсанти през различни централи, защото до ден днешен няма отговор има ли оторизация Борис Бонев да търси подкрепа от „Възраждане“ и БСП“, категоричен бе общинският съветник от ГЕРБ.

Още: Нови избори, ако Столичният общински съвет остане без председател? Говори доц. Наталия Киселова (ВИДЕО)

„Васил Терзиев мълчи оглушително, не може да се крие в кметския кабинет - той трябва да каже или озаптява Борис Бонев, или го подкрепя като казва, че Васил Терзиев, Христо Иванов и Кирил Петков стоят зад коалиция с "Възраждане". Категоричен бе Георги Георгиев.

Още: БСП обяви, че няма да подкрепи Борис Бонев за председател на СОС

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес