Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ген. Атанас Атанасов: Полицаите искат повишение на заплатите, а вие очаквате да работят

08 януари 2018, 09:18 часа
Реклама

"Става въпрос за системни много тежки проблеми на МВР и общинската власт у нас. Много е важно да се работи за създаването на добра комуникация, защото вижте кметът знаел, няма ли районен инспектор, къде е той?"

Това каза в интервю за bTV ген. Атанас Атанасов в коментар за разследването на шесторното убийство в Нови Искър.

"Сещате ли се, че повече от година полицаите протестират, там има тежко напрежение, искат повишение на заплатите , а вие очаквате да работят. Затова са политиците да решават проблемите", припомни Атанасов.

"Спомнете си, че вътрешният министър изрази съмнение ,че е имало престъпление. Давате ли си сметка за какви хора става въпрос, които нямат понятие за процесите", каза още той.

Според него „на възлови места се издигат хора, удобни на властта, а не които имат качества. Тежка демотивация има в системата на МВР, системна корупция на възлови места и никакви мерки.“

Относно председателството на ЕС Атанасов каза:

"Имам чувството, че каним нашите приятели от Европа да им покажем кухнята си, каква храна има, какви хотели… Средностатистическият българин не може да разбере как това председателство ще се отрази на стандарта на българина."

В коментар за посещението на премиера Бойко Борисов в Турция ген. Атанасов заяви, че според него договорката е била "безропотно да предаваме на Турция едни хора, които не са удобни и Борисов да защитава интересите на Турция в ЕС. В това председателство трябва да защитаваме българските национални интереси, аз не ги виждам."

Очаквам да видя каква информация ще бъде показана за корупционните скандали, каза още Атанасов.

"Вижте на последния протест - колко хора излязоха. Те не излязоха само заради Пирин. Прокуратурата трябва да бъде реформирана , а никой не повдига този въпрос. Това е имитация за пред чужденците.Търси се новият Златанов, кой да пише в тефтерчето поръчките", заяви политикът.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес