Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Екоминистърът заговори за разговори между руски журналисти, които целят провал на летния сезон у нас

16 юли 2023, 09:58 часа • 7150 прочитания

"Има регистриран документиран разговор между водещи руски журналисти за това как да използват взрива в "Нова каховка" с цел да съсипят туристическия сезон в България и Румъния и да предизвикат походи за мир и в подкрепа на Русия. У нас имаме и високо недоверие към институциите, така че имаме много работа, докато създадем наново доверие".

Това обяви министърът на екологията Юлиан Попов. По думите му руската дезинформация вече месец цели пълно съсипване на туристическия сезон у нас, а в момента това вече дава своите ефекти.

"Самото замърсяване не е драматично и то продължава да стои в северната част на Черно море. Основания за притеснения няма - препоръчвам на всеки да отвори нашия сайт и да следи подробната ни информация там", каза Попов и допълни:

"Има някаква продажба на средства за измерване на радиация в Черно море - такава няма. Появили са се явни измамници, които да трупат печалби. Ще използваме тази криза на общественото доверие с цел да повишим системата на сигурност на морето."

ОЩЕ: Екоминистърът с мрачна прогноза за въглищните централи, няма да издържат до 2038 г.

Припомняме, че отдавна министърът изказва тезата, че информацията за замърсяване на Черно море е целенасочена атака от руски медии. След инцидента с язовир "Нова каховка" не са спрели проверките за чистотата на българското крайбрежие и до този момент нито една инспекция не е показала нарушение. Въпреки това обаче пропагандата продължава и очевидно има своите ефекти - в Студио Actualno ви разказахме защо няма туристи по българското Черноморие (ВИДЕО).

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес