Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Димитър Ганев: Единственият вариант за кабинет с първия мандат е мнозинство от ГЕРБ, ДПС и ИТН

17 юни 2024, 21:42 часа • 1538 прочитания

Единственият вариант за съставяне на правителство в рамките на първия мандат, е да има кабинет с мнозинство от ГЕРБ, ДПС и ИТН. Възможна е ревизия в позициите на някои от формациите. Това заяви политологът Димитър Ганев пред Нова телевизия.

Още: "Величие" - златен пръст за ГЕРБ и ДПС? Анализ на политолога Димитър Ганев (ВИДЕО)

По думите му БСП не би искало да дава повод на досегашния лидер на партията Корнелия Нинова да атакува новото ръководство в лицето на Атанас Зафиров и Борислав Гуцанов, изборният резултат отреди на ПП-ДБ ролята на опозиция. „Величие" е партия, която влезе в парламента благодарение на своите позиции срещу всички, тя влезе благодарение на наказателния вот на избирателите. „Възраждане" също имат позиция, те са с последователно поведение в последните няколко парламента", обясни политологът.

Още: Димитър Ганев: ПП изигра рисков ход да носи цялата отговорност за страната с 36 депутати

Според него профилът на редовно правителство сега би наподобявал служебно правителство. Не малка част от служебните министри ще запазят своите кресла, смята политологът. Нови избори биха създали още по-сложна конфигурация за съставяне на правителство, допълни Ганев. Според него ключът за развръзка на политическата ситуация е в ИТН.

Още: Ганев: Щетата за предизборната кампания на ПП-ДБ е голяма

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес